Center for Security and Defense Studies

The Center for Security and Defense Studies Foundation was established with the support and sponsorship of the ERASMUS Foundation for Democracy and the Hungarian Academy of Sciences – Center for Peace and Conflict Studies. The Center for Security and Defense Studies has been fully operational since November 1990. It is a non-governmental, non-profit educational and research institution, located and registered in Budapest, Hungary.

Latest news

Reflexió egy nemzetközi konferencia kapcsán / Dr. Kis-Benedek József

Az EUMED dialógus célja a Mediterránium és a tágabb Közel-Kelet országai biztonságpolitikai kutatással foglalkozó intézeteinek, politikai vezetőinek eszmecseréje. Az olasz ISPI | Istituto per gli studi di politica internazionale (Institute for International Political Studies) idén harmadik alkalommal szervezte meg a reprezentatív rendezvényt Rómában.

read more

Az új török rendszer első éve/Dobrovits Mihály

2017. július 15-én ünnepelték Törökországban az előző évi sikertelen katonai hatalomátvételi kísérlet évfordulóját. Az ünneplés az ilyenkor várhatónál valamivel szerényebbnek bizonyult, a túlnyomó részt az elnökhíveiből álló tömeg naggyűléseken illetve rövid díszmenetekkel emlékezett az egy évvel ezelőtti eseményekre.

read more

Törökország válsága és a geopolitika/Dobrovits Mihály/

Számos elemzés született már Törökország jelenlegi válságáról. Ezek többsége vagy a török társadalom illetve a török politikai berendezkedés sajátosságaiban látja ennek fő okát, vagy pedig a tágabb régió, a Közel-Kelet kulturális sajátosságaival próbálja magyarázni a történteket.

read more