Biztonságpolitikai és Honvédelmi
Kutatások Központja Alapívány

A Biztonságpolitikai és Honvédelmi Kutatások Központja Alapítványt 1990 novemberében hozta létre néhány lelkes kutató, elméleti szakember azt tapasztalva, hogy a biztonságpolitika és a honvédelem területén intézményi vákuum keletkezett. Az intézmény fõ feladatai közé tartoznak a nemzetközi és hazai kutatások, szakmai konferenciák szervezése, szakmai tanácsadás biztosítása a hazai, valamint a nemzetközi biztonsági és védelmi kérdések területén.

Közlemény

A Biztonságpolitikai és Honvédelmi Kutatások Központja Alapítvány kuratóriuma – tagjai lemondása után – 2019. júniusában újjáalakult.

A kuratórium elnöke: Dr. Dobrovits Mihály          
A kuratórium tagjai: Dr. Bartha-Rigó Márta és Dr. Rónaháti Cecília           
Az alapítvány tudományos igazgatója: Dr. Szálkai Kinga
Az alapítványt képviseli: Dr. Koós Anna  

 

 

Aktuális rendezvényeink

A stabilitás kilátásai Afganisztánban

A BHKK kül- és biztonságpolitikai klubjának e havi, egyben ez évi utolsó rendezvénye Időpont: 2015. december 14-én, hétfőn 16 órakor Helyszín: BHKK Tanácsterem, (Budapest VIII. Kerepesi út 29/b VII. épület A lépcsőház 1. emelet) Előadó: Mohammad Ali Samay, a...

bővebben

Legfrissebb híreink

Reflexió egy nemzetközi konferencia kapcsán / Dr. Kis-Benedek József

Az EUMED dialógus célja a Mediterránium és a tágabb Közel-Kelet országai biztonságpolitikai kutatással foglalkozó intézeteinek, politikai vezetőinek eszmecseréje. Az olasz ISPI | Istituto per gli studi di politica internazionale (Institute for International Political Studies) idén harmadik alkalommal szervezte meg a reprezentatív rendezvényt Rómában.

bővebben

Az új török rendszer első éve/Dobrovits Mihály

2017. július 15-én ünnepelték Törökországban az előző évi sikertelen katonai hatalomátvételi kísérlet évfordulóját. Az ünneplés az ilyenkor várhatónál valamivel szerényebbnek bizonyult, a túlnyomó részt az elnökhíveiből álló tömeg naggyűléseken illetve rövid díszmenetekkel emlékezett az egy évvel ezelőtti eseményekre.

bővebben

VIDEÓK

BHKK Videók

A BHKK Műhely vitája "A tömeges migráció kezeléséről"

Hírlevél